LET OP !
Door omstandigheden worden orders van 24-7 t/m 4-8 verwerkt en verzonden op ma 5 aug .
U kunt dus wel gewoon bestellen, maar levering na 5 aug.

Excuses voor het ongemak.

Wat zijn Phosphor Bronze snaren?

Phosphor Bronze snaren

Wellicht de meest verkochte snaar voor akoestische gitaren. Ook niet zo gek, want deze combinatie van metalen levert een zeer geslaagd product op met bijzondere kwaliteiten.
 

Klank van phosphor bronze snaren

Deze snaar geeft de gitaar een donker, zacht en warm behaaglijk geluid. De combinatie van phosphor en bronze zorgt ook voor een lange levensduur van snaren. Het phosphor behoudt de helderheid in de klank langer dan in de andere bronze-achtige snaren zoals 80/20 bronze en 92/8 bronze.
Deze snaren zijn echter niet zo helder als een nieuwe set 80/20 bronze gitaarsnaren. Je zult bij dit type snaren ook merken dat het plectrumgeluid minder aanwezig is bij het aanslaan van akkoorden. Afhankelijk van de dikte van het plectrum is een zacht 'vegend' geluid zelfs mogelijk.

Voorbeeld uit deze categorie snaren: Curt Mangan 31050 

Ook verkrijgbaar met beschermend laagje coating: Elixir 16027 Nanoweb

 

Op zoek naar een ander gitaargeluid?

Ben je benieuwd naar wat een andere set voor je geluid kan betekenen of gebruik je al jaren lang dezelfde soort snaren en wil je er wat meer van weten? Omdat veel gitaristen geen idee hebben wat het verschil is in de (klank)verschillen tussen de verschillende metalen vind je hier een overzicht met toelichting.